Chat with us, powered by LiveChat

Desatero pro dlouhověkost vaší vířivky

Aby vám vaše vířivka sloužila po dlouhá léta, je třeba o ni pořádně pečovat.

Následujících deset bodů stojí nad každým manuálem a přináší universální rady, platné pro jakýkoliv model. Jejich dodržováním zajistíte své vířivce dlouholetou funkčnost a sobě spousty příjemných chvil.

01

Již při výběru vířivky berte v potaz jednoduchost obsluhy i případných servisních zásahů. Pokud se nedostanete ke všem potenciálně poruchovým komponentům, může hned první porucha být zároveň tou poslední!

Pozorně si pročtěte uživatelský manuál a veškerou dokumentaci k příslušenství. Spolu s kontakty na prodejce a servisního technika je pečlivě uschovejte.

02

Pečlivě volte místo pro umístění vířivky. Pokud ji plánujete mít v exteriéru, zvažte, zda je vhodné umísťovat ji pod stromy nebo rostliny. Mohou totiž vodu znečišťovat listím či pylem.

03

Před každým použitím vířivé vany nebo bazénu si celé tělo omyjte běžným mýdlem a vlasy šamponem. Vyvarujte se používání krémových mýdel a sprchových gelů, které mohou na pokožce zůstat i po umytí. Sprchujte se pokud možno bez plavek.

04

Filtry vířivky nebo bazénu pravidelně čistěte podle pokynů výrobce. Hlavní filtry se většinou čistí jednou měsíčně, dle intenzity používání vířivky. Vyměňujte je v závislosti na životnosti, uvedené v manuálu nebo v technické specifikaci filtru.

05

Vodu měňte minimálně čtyřikrát do roka

Také vždy, když zpozorujete nečistoty. Voda může být zakalená, pění nebo na skořepině vířivky zanechává film. Hladinu PH a ostatní chemické hodnoty vody pravidelně kontrolujte speciálními měřiči. Pokud hodnoty vybočí ze stanovených limitů, upravte chemické složení vody vhodnými prostředky.

06

Vířivku pečlivě zakrytujte odpovídajícím termokrytem. Zabráníte tak znečištění vody a přispějete ke zvýšení energetické úspory vaší vířivky.

Na kryt v žádném případě nesedejte a nic na něj nepokládejte. U venkovních vířivek si dejte pozor na vlivy počasí – termokryt může prolomit třeba napadaný sníh.

07

Složitější servisní zásahy nikdy neprovádějte sami. Vířivku vždy přenechejte rukám autorizovaného technika!

08

V zimních měsících vířivku zazimujte

Špatně provedené zazimování (např. nedokonale vypuštěná voda) může závažně poškodit vířivku. Opět proto zvažte návštěvu servisního technika.

09

Péči vyžaduje i opláštění vířivky. Přestože bývá dřevo odolné proti počasí, může věkem nepravidelně měnit barevný odstín, případně se na něm mohou objevovat drobné trhliny či závady.

Ošetřujte jej proto ochrannými nátěry. S jejich výběrem vám pomůže váš prodejce či servis.

10

Užíváte-li vířivku celoročně, jednou za dvanáct měsíců doporučujeme preventivní servisní prohlídku. Servisní technik zkontroluje motory, čerpadla, funkčnost trysek, těsnost hadic a a další důležité funkce.

Mít doma vířivku možná není jen tak, přesto se péče o ní nemusíte vůbec bát.

Dodržováním našeho desatera položíte slibný základ k tomu, aby vaše vířivka byla v dokonalé kondici a celý rok vám přinášela chvíle radosti a potěšení.

 

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat.

Translate »